Kniepertjes

Kniepertjes

Gang Feestdagen

Ingrediënten
  

  • 500 gram bloem
  • 125 gram roomboter
  • 375 gram witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 3 el lauw water
  • snufje zout

Notities

Bereidingswijze
  • Meng de bloem met de suiker en schenk hierbij de gesmolten en iets afgekoelde boter.
  • Mengen/kneden tot een kruimelig deeg ontstaat.
  • Kneed daarna de eieren er één voor één doorheen.
  • Voeg enkele eetlepels lauwwarm water toe tot een samenhangend deeg ontstaat.
  • Het beste resultaat krijgt u als u het deeg een etmaal laat rusten in de koelkast.
  • Rol van het deeg balletjes ter grootte van een soepballetje.
  • Leg het balletje in het wafelijzer, druk het ijzer aan en bak ongeveer 1 minuut tot het kniepertje lichtbruin van kleur is.
  • Het wafeltje met een vork uit het ijzer halen en goed laten afkoelen zodat het kniepertje knapperig wordt.