
Mosselen in ’t zuur (oud Vlielands recept)
Ingrediƫnten
- mosselen
- uien in ringen
- wortel in stukjes
- blond bier
- peperkorrels
- laurierblaadjes
- azijn
- suiker
Notities
Bereidingswijze
- Uitje, wortel fruiten in scheutje olie.
- Afblussen met blond bier.
- Mossels er in koken tot ze allemaal open zijn.
- Pan afgieten in vergiet, kookvocht opvangen.
- Mosselvlees eruit halen en de mossels in een schone pot doen, in lagen.
- Tussen de lagen peperkorrels en uienringen en een blaadje laurier leggen.
- De azijn mengen met de suiker, tot het zoetzuur is. Daarna in een pannetje doen en dan een deel van het gezeefde kookvocht erbij.
- Dit verhitten tot een graag of 60 en dan in de pot met mossels gieten, tot de rand vol.
- De deksel er op draaien en op de kop op een natte theedoek op het aanrecht laten staan, de deksel trekt nu vacuüm.
- Een paar dagen laten staan en dan kun je het eten.
- Zorg dat alles goed schoon is, de pot en ook je handen, het is erg kwetsbaar.