mosselinzuur1

Mosselen in ’t zuur (oud Vlielands recept)

Gang Jam maken

Ingrediënten
  

  • mosselen
  • uien in ringen
  • wortel in stukjes
  • blond bier
  • peperkorrels
  • laurierblaadjes
  • azijn
  • suiker

Notities

Bereidingswijze
  • Uitje, wortel fruiten in scheutje olie.
  • Afblussen met blond bier.
  • Mossels er in koken tot ze allemaal open zijn.
  • Pan afgieten in vergiet, kookvocht opvangen.
  • Mosselvlees eruit halen en de mossels in een schone pot doen, in lagen.
  • Tussen de lagen peperkorrels en uienringen en een blaadje laurier leggen.
  • De azijn mengen met de suiker, tot het zoetzuur is. Daarna in een pannetje doen en dan een deel van het gezeefde kookvocht erbij.
  • Dit verhitten tot een graag of 60 en dan in de pot met mossels gieten, tot de rand vol.
  • De deksel er op draaien en op de kop op een natte theedoek op het aanrecht laten staan, de deksel trekt nu vacuüm.
  • Een paar dagen laten staan en dan kun je het eten.
  • Zorg dat alles goed schoon is, de pot en ook je handen, het is erg kwetsbaar.