vegamoussaka2

Moussaka met aubergine en aardappel

Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 aubergines
  • 450 gram koelverse aardappelschijfjes
  • 150 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 470 gram tomatensaus in pot
  • 175 gram roerbaktofu fijn gekruid
  • 8 el traditionele olijfolie
  • 200 ml room culinair
  • zout

Notities

Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 175 °C
  • Snijd de aubergines in plakken van ½ cm dik en bestrooi met zout
  • Verhit in een pan de tomatensaus en de tofu
  • Verhit in een koekenpan de olie en bak de helft van de aubergineplakken aan beide kanten lichtbruin
  • Laat op keukenpapier uitlekken
  • Herhaal dit met de andere plakken aubergine
  • Meng de room Culinair met de kaas
  • Vet de ovenschaal in
  • Vul de ovenschaal met de helft van de aubergineplakken, de helft van de tomatensaus en de aardappelschijfjes
  • Verdeel de rest van de tomatensaus erover
  • Leg de rest van de aubergineplakjes erop en schenk de room erover
  • Bestrooi met de kaas
  • Bak de moussaka in het midden van oven in ca. 30 minuten gaar