Vissoep

Noordzee vissoep

Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Soep
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram kabeljauwfilet
  • 200 gram heilbotfilet
  • 1 prei
  • 2 uien
  • 100 gram Noorse garnalen
  • 100 gram krabsticks
  • 200 gram zalmsnippers
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 dl droge witte wijn
  • 350 gram gekookte mosselen
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • verse basilicum
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • zout en peper

Notities

Bereidingswijze
  • Snij de kabeljauwfilet en heilbotfilet in stukjes
  • Snij de prei in ringen
  • Snij de ui in ringen
  • Snij de knoflook in plakjes
  • Bak de ui en de knoflook in een beetje olijfolie in de soeppan
  • Voeg 2 liter water toe
  • Voeg de prei toe en breng het geheel aan de kook
  • Als de prei gaar is kunnen de gezeefde tomaten worden toegevoegd, ik pureer ze van te voren met een staafmixer
  • Voeg de kabeljauw, heilbotfilet en krabsticks toe en laat de soep circa 10 minuten heel zachtjes koken
  • Voeg de witte wijn toe
  • Roer de garnalen erdoor en warm ze nog circa 2 minuten mee
  • Breng de soep op smaak met zout en peper