varkenshaas

Oosters gemarineerde varkenshaas

Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Aperitief
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 varkenshaas ca. 300 gram
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el sojasaus
  • 3 el vloeibare honing
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 lenteuitje voor garnering

Notities

Bereidingswijze
  • Meng in een afsluitbare bak of schaal de ketjap, sojasaus, 2 eetlepels honing, de kruiden en de sesamzaadjes
  • Leg de varkenshaas in de marinade en laat en paar uur afgesloten marineren in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Haal de varkenshaas uit de marinade en leg in een ovenschaal (marinade bewaren)
  • Laat het vlees in de oven in ca. 25 minuten gaar worden
  • Draai de varkenshaas halverwege om
  • Bestrijk het vlees ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd met een eetlepel honing
  • Laat de marinade intussen op laag vuur inkoken tot een stroperige saus
  • Neem de varkenshaas uit de oven en snijd in dunne plakjes
  • Leg de plakjes op een schaal en besprenkel met de ingekookte marinade
  • Garneer met in ringetjes gesneden lente uitjes