pommesduchesse

Pommes Duchesse

Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 45 min
Gang Bijgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kruimige aanrdappels geschild
  • 1 eidooier
  • 50 gram boter
  • zout en peper
  • nootmuskaat

Notities

Bereidingswijze
  • Kook de aardappels in ruim water met een flinke snuf zout gaar
  • Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan
  • Stamp de aardappels tot een zo glad mogelijke puree
  • Voeg dan de eidooier en boter toe en roer door de aardappels
  • Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat
  • Het moet nu een glad en smeuïg mengsel zijn
  • Doe de puree in een spuitzak met kartel spuitmond en spuit toefjes puree op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bak de pommes duchesse in ongeveer 25 minuten op 190 graden
  • Je kunt ze trouwens ook prima al van tevoren maken en dan voor serveren nog even zo’n 10 minuutjes opwarmen in de oven