preisoep

Preisoep met paling

Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 45 min
Gang Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 preien het witte/lichtgroene gedeelte, grof gesneden
  • 1 flinke aardappel geschild en in stukjes gesneden
  • 2 sjalotjes in stukjes gesneden
  • 150 gram gerookte paling
  • zout en peper
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 liter groentenbouillon
  • fijngeknipte bieslook
  • een klont boter

Notities

Bereidingswijze
  • Verhit de boter in een soeppan en fruit er de sjalotjes in zonder ze bruin te laten worden
  • Voeg de gesneden prei toe en bak die al omscheppend een minuut of 3 à 4 mee
  • Blus het sjalot-preimengsel met de witte wijn
  • Voeg na een paar minuten de bouillon en de stukjes aardappel toe en laat ze aan de kook komen
  • Draai het vuur laag en laat de soep met het deksel op de pan 15 à 20 minuten zacht pruttelen
  • Snijd ondertussen de paling schuin in reepjes van ca 3 cm breed
  • Pureer de soep en breng die vervolgens op smaak met zout en peper
  • Verdeel de reepjes paling over vier koppen of borden
  • Schep er de soep over en strooi er wat fijngeknipte bieslook over
  • Direct serveren