Ragout van varkensvlees

Ragout van varkensvlees

Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram varkenslapjes, varkensfiletlapjes
  • 250 gram champignons
  • 250 gram sjalotjes
  • 1 el olijfolie
  • 225 gram boter
  • 125 ml droge witte wijn
  • 4 el crème fraîche
  • zout en peper
  • fijngehakte kervel

Notities

Bereidingswijze:
  • Snijd het vlees in blokjes. Maak de champignons schoon en halveer ze. Pel de sjalotjes en halveer ze.
  • Verhit de olie in een pan of wok en braad het vlees daarin rondom aan. Neem de blokjes uit de pan en houd ze warm
  • Verwarm de boter in de pan. Bak daarin de sjalotjes en champignons circa 5 minuten.
  • Voeg de witte wijn toe en laat die op een hoog vuur tot de helft inkoken.
  • Zet het vuur lager. Voeg het vlees en de crème fraîche toe en laat het mengsel 15 minuten pruttelen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Bestrooi de ragout met kervel en serveer.