afrikaansestoofpot

Afrikaanse stoofpot

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pompoen
  • 4 stengels bleekselderij
  • olijfolie
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 800 ml groente bouillon
  • 100 gram amandelschaafsel
  • 100 gram dadels zonder pit
  • 1 bosje koriander
  • 400 gram witte bonen pot, uitgelekt
  • 400 gram linzen pot, uitgelekt
  • zout en peper

Notities

Bereidingswijze
  • Pel de uien en snijd in grove stukken en pel en snijd de knoflook
  • Schil de pompoen en snijd de pompoen in gelijke stukken
  • Schil de stengels bleekselderij en snijd ze in halve maantjes
  • Verhit een scheutje olie in een grote pan en bak de ui, knoflook, kaneelpoeder circa 2 minuten
  • Voeg de pompoen toe en bak circa 5 minuten mee
  • Voeg de bleekselderij toe, schenk de gezeefde tomaten en de bouillon erbij en laat met deksel op de pan circa 5 minuten koken
  • Rooster het amandelschaafsel op een middelhoog vuur goudbruin
  • Halveer de dadels en pluk en hak de koriander
  • Voeg de witte bonen, linzen en dadels toe aan de pan met pompoen en kook het geheel 5 minuten door
  • Voeg het amandelschaafsel en de koriander toe en meng alles goed
  • Breng het gerecht op smaak met wat zout en versgemalen peper
  • Verdeel de Afrikaanse stoofpot over de borden en garneer met wat koriander