aspergesmetham

Asperges met Italiaanse ham

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram witte asperges
  • 8 plakken italiaanse ham
  • parmigiano Reggiano een hard parmezaanse kaas
  • 2 el olijfolie

Notities

Bereidingswijze
  • Schil de asperges met een fijnschiller
  • Begin ongeveer 5 tot 6 centimeter van de top van de asperge te schillen.
  • Schil de asperges 2 keer rond om te voorkomen dat er te veel draden achterblijven
  • Als je de asperges hebt geschild, snij je de houtige onderkant eraf
  • Meestal is dit gedeelte van de asperge 1,5 tot 2 centimeter
  • Zet een pan water op het vuur en als het water nagenoeg kookt, doe je de asperges in de pan
  • Hou het water 5 minuten tegen de kook aan en draai dan het vuur uit
  • Laat de asperges 10 tot 15 minuten garen in het hete water in de pan.
  • Zorg ervoor dat de asperges niet te ver door garen, dan verliest de asperge namelijk bite
  • Ondertussen leg je de plakjes Italiaanse ham naast elkaar neer
  • Voor dit recept is gekozen voor Prosciutto Crudo
  • Schaaf de Parmigiano Reggiano en beleg de plakjes ham hier rijkelijk mee
  • Als de asperges de gewenste textuur hebben, rol je de asperges in de ham, zodat de Parmigiano Reggiano er niet uit kan lopen
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en als de olijfolie gloeiend heet is, bak je de in ham gewikkelde asperges een paar minuten
  • Als de ham knapperig is en de Parmigiano Reggiano gesmolten dan is het de hoogste tijd om de asperges met Italiaanse ham op te dienen