Bramen jam

bramenjam
Bramenjam
Print Recipe
bramenjam
Bramenjam
Print Recipe
Ingrediƫnten
Notities

Bereidingswijze

  • Spoel vers fruit altijd heel goed uit en leg dit eventueel, van tevoren, in wat zout water. Dan komen de meeste beestjes vanzelf weer bovendrijven. Vervolgens even afscheppen en afgieten
  • Was de bramen en breng deze aan de kook in een hoge (!) pan, samen met het citroensap, water en takjes munt. Totaal dient dit 30 minuten door te koken
  • Steriliseer ondertussen de jampot(jes) en deksels in een pan met kokend water: gewoon een paar minuten laten doorkoken
  • Giet de hete bramen jam door een bolzeef, om zo de takjes munt te verwijderen
  • Stop zowel het vruchtvlees als het sap terug in de pan, voeg de suiker toe en kook nog 10 minuten op middelhoog vuur
  • Roer hierbij goed over de bodem, zodat de jam niet vastplakt. (Het roeren gaat het beste met een spatel)
  • Laat de gesteriliseerde jampot(jes) even drogen aan de lucht, en schep hier voorzichtig de hete jam in
  • Sluit direct af met de gesteriliseerde deksels, en zet de potjes op zijn kop: deze trekken nu vacuĆ¼m tijdens het afkoelen
  • De jam is nu een paar maanden houdbaar. (Bewaren op een koele en donkere plek.)
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Comments are closed.

    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice