champignonsaus

Champigonsaus

Gang Sauzen

Ingrediënten
  

  • 250 gram champignons
  • 2 stuks Rode uien
  • 40 gram boter
  • 2 dl Groentebouillon
  • 1 dl Crème fraîche warme bereiding
  • 25 gram bloem

Notities

Bereidingswijze
  • Snipper de uien fijn
  • Smelt en verwarm in een saus- of steelpan op middelhoog vuur de boter en fruit hierin de gesnipperde ui, al roerende zacht en glazig
  • Borstel de champignons voorzichtig schoon met een zacht borsteltje of veeg ze schoon met een stuk keukenpapier of droog doekje
  • Snijd ze hierna in dunne plakjes of kleine stukjes of reepjes
  • Doe de stukjes champignons bij de ui in de pan
  • Roer alles goed door elkaar en laat de champignons op middelhoog vuur zacht worden
  • Draai het vuur zacht en voeg beetje voor beetje al roerende de bloem toe
  • Zorg daarbij dat je de bloem goed met het champignon-ui mengsel vermengd
  • Giet al roerende de groentebouillon bij het mengsel
  • Roer de saus goed door en laat deze daarna zachtjes inkoken tot de gewenste dikte
  • Roer tot slot de crème fraîche door de saus en klaar is je zelfgemaakte champignonroomsaus
  • Wil je de champignonsaus liever maken op de klassieke manier met room? Vervang de crème fraîche dan door slagroom