forelpakketje

Forelpakketje met tomaat, kaas en champignons

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 regenboogforellen
  • 2 el boter
  • 75 gram kleine champignons
  • 1/2 rode paprika in dunne reepjes
  • 3 bospenen in dunne plakjes
  • 2 lente uitjes in ringen
  • 3 tomaten in parten
  • 1 el verse peterselie grofgesneden
  • peper en zout
  • 2 plakjes jonge kaas in repen
  • 2 el verse roomkaas

Notities

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 220°C
  • Spoel de forellen in koud water en dep ze droog
  • Leg een stuk bakpapier van 45x45 cm op een bakplaat
  • Leg in het midden van het vel nog een stuk papier groot genoeg voor de twee forellen
  • Leg ze erop en bestrooi met zout
  • Verhit de boter in een koekenpan, bak de champignons, de paprika en wortelplakjes ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur tot ze net gaar zijn
  • Voeg de lente-ui en de tomaten toe en bak ze nog circa 2 minuten mee
  • Roer de peterselie erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper
  • Schep het tomatenmengsel over de forellen en verdeel de kaas erover
  • Vouw het papier rondom goed dicht
  • Bak de vis in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar