forelpakketje

Forelpakketje uit de oven

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht Vis, Ovenschotels
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 forellen
  • 2 el boter
  • 250 gram champignons
  • 1 rode paprika in dunne reepjes
  • 1 winterpeen in dunne plakjes
  • 2 lente uitjes in ringen
  • 3 tomaten in parten
  • 1 el peterselie grofgesneden
  • 2 el verse roomkaas
  • zout en peper

Notities

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180°C. (Ik gebruik 4D hete lucht)
  • Spoel de forellen in koud water, dep ze droog
  • Leg een stuk bakpapier van 45×45 cm op een bakplaat.
  • Leg in het midden van het vel nog een stuk papier groot genoeg voor de twee forellen.
  • Leg ze erop en bestrooi met zout
  • Verhit de boter in een koekenpan, bak de champignons, de paprika en wortelplakjes ong. 5 min. op middelhoog vuur tot ze net gaar zijn
  • Voeg de lente-ui en de tomaten toe en bak ze nog ca. 2 min. mee. Roer de peterselie erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper
  • Schep het tomatenmengsel over de forellen en verdeel de kaas erover
  • Vouw het papier rondom goed dicht. Bak de vis in het midden van de oven in ca. 20-25 min. gaar