Goulashsoep (Oostenrijkse)

goulashsoep
Goulashsoep (Oostenrijkse)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
goulashsoep
Goulashsoep (Oostenrijkse)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Ingrediƫnten
Notities

Bereidingswijze

  • Zet een grote (braad)pan op middelhoog vuur
  • Smelt 1 eetlepel boter en voeg daar 1 el olie aan toe
  • Snijd ondertussen de riblappen in blokjes en kruid ze met zout en peper
  • Zodra de boter en olie heet genoeg zijn, is het tijd om het vlees dicht te schroeien
  • Dit zorgt voor extra smaak aan het gerecht
  • Bak de riblappen in twee porties rondom goudbruin
  • Schep uit de pan en zet apart
  • Doe in dezelfde pan (met de aanbaksels en resterende olie, smaak!) de spekjes en bak tot ze knapperig beginnen te worden
  • Voeg dan de ui, knoflook, chilipeper en paprika toe
  • Bak de groenten glazig
  • Voeg de kruiden en tomatenpuree toe aan het mengsel en bak ongeveer 1 minuut mee, terwijl je af en toe roert
  • Doe vervolgens het vlees terug in de pan, inclusief de bouillonblokjes, laurierblaadjes, azijn en tomatenblokjes
  • Schenk er op het laatst 1 liter water bij
  • Zet de pan op de kleinste pit en laat alles 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen
  • Proef na 2 uur of de soep op smaak is en het vlees zacht
  • Voeg eventueel nog wat zout en peper toe
  • Is het vlees nog niet zacht genoeg? Zet de soep dan nog even een uurtje terug op het vuur
  • Is dat wel het geval? Doe dan nu de aardappelblokjes in de pan en laat nog een half uur meekoken
  • Serveer de soep in grote kommen met geroosterd zuurdesembrood
  • Eventueel kun je het geheel nog iets deftiger maken met een paar takjes verse peterselie
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Comments are closed.

Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice