Groningse Mosterdsoep

Groningse Mosterdsoep

Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Soep
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram roomboter
  • 150 gram bloem
  • 3 liter groente- of kippenbouillon
  • 8 el Groningse Grove mosterd (mild en romig)
  • 375 ml kookroom
  • zout en peper
  • 500 gram gerookte spekblokjes

Notities

Bereidingswijze
  • Bak de spekblokjes uit zonder boter of olie, tot ze verkleuren en krokant zijn
  • Zet een pan met een dikke bodem op het vuur
  • Laat de boter zachtjes smelten
  • Voeg, terwijl je blijft roeren de bloem toe
  • Laat de bloem enkele minuten garen op een laag vuur
  • Giet er vervolgens de bouillon bij en blijf goed roeren (eventueel met een garde als er wat klontjes inzitten)
  • Breng het geheel nu aan de kook en voeg de mosterd en de room toe
  • Laat het nog even doorwarmen, maar zeker niet meer koken
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Serveer met uitgebakken spekjes