tetrazzini

Kip tetrazzini

Bereidingstijd 1 uur 40 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Gang Ovenschotels
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram spaghetti
  • 75 gram boter
  • 2 winterpenen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 80 gram bloem
  • 1 bakje champignons
  • 450 ml kippenbouillon
  • 450 ml volle melk
  • 500 gram gare kip in blokjes gekruid met kipkruiden
  • 125 gram geraspte belegen kaas
  • zout en peper

Notities

Bereidingswijze
  • Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructie op de verpakking
  • Giet af en hussel om met 1 eetlepel boter; zet apart
  • Blancheer in een pannetjes de wortel- en selderijstukjes en voeg de laatste minuten de plakjes champignons toe
  • Giet af en zet apart
  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Smelt voor de saus de boter in een ruime pan op laag vuur
  • Voeg bloem, zout en peper toe
  • Blijf voortdurend roeren tot het mengsel dik is en borrelt
  • Verwarm al roerend nog 1 minuut en neem dan van het vuur
  • Klop er de kippenbouillon en de volle melk door en zet terug op het vuur
  • Breng het mengsel aan de kook en blijf steeds roeren
  • Neem van het vuur zodra het mengsel in begint te dikken - dit gebeurt ongeveer 1-2 minuten nadat het aan de kook is gekomen
  • Schep er de spaghetti, wortel, selderij en champignons door en doe het mengsel over in een ruime ovenschaal
  • Bestrooi het met de kaas en bak in de oven in 30 minuten goudbruin