Lasagne met bechamelsaus en mozzarella
Porties
4personen
Kook Tijd
90minuten
Porties
4personen
Kook Tijd
90minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snipper de ui fijn en hak de knoflook in kleine stukjes
  • Was de courgette, paprika en de champignons (schoon borstelen) en snij de groente in kleine blokjes
  • Fruit de ui en de knoflook aan en voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin
  • Voeg de overige groentes toe en bak deze mee
  • Voeg de tomatensaus en de kruiden toe en breng de saus op smaak met peper en zout
  • Maak een roux voor de bechamelsaus. Doe de boter in de pan en voeg de bloem toe, roer deze gaar totdat deze korrelig geworden is
  • Voeg de melk beetje bij beetje toe, totdat een gladde saus ontstaan is
  • Voeg een deel van de geraspte kaas bij de saus en laat de saus nog een paar minuten koken tot hij indikt
  • Snij de mozzarella in plakken
  • Begin nu met het vullen van de ovenschaal
  • Eerst een laagje tomatensaus, dan lasagnebladen, dan bechamelsaus, salami, tomatensaus, lasagnebladen, bechamelsaus, tomatensaus, mozzarella, lasagnebladen, tomatensaus en eindig met een laagje geraspte kaas
  • Bak de lasagne bolognese in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden

Buon appetito