mosselenuitdeoven

Mosselen uit de oven

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht Vis, Ovenschotels
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kilo mosselen
  • 125 ml droge witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 venkel in reepjes
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 3-4 takjes rozemarijn
  • 125 gram gerookte spekreepjes
  • ovenschaal inhoud 2-2,5 liter
  • aluminiumfolie

Notities

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC
  • Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg
  • Leg de mosselen in de ovenschaal. Schenk er de wijn bij
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie
  • Fruit de knoflook
  • Schep de venkelreepjes erdoor en bak ze in 4 minuten knapperig gaar
  • Bak voor extra hartige mosselen met de venkelreepjes 125 g gerookte spekreepjes mee
  • Schep er de tomaatjes en de rozemarijn door en bak nog 1 minuut
  • Schep de groenten op de mosselen
  • Dek de schaal losjes (de mosselschelpen hebben ruimte nodig om te openen) af met aluminiumfolie
  • Stoom de mosselen in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten gaar, tot alle schelpen open staan.
  • Zet de schaal op tafel en serveer er royaal brood, dipsausjes en een salade bij