Overijsselse ovenschotel

Overijsselse ovenschotel

Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Ovenschotels
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 50 gram gerookte spekreepjes
  • 300 gram magere hamlappen
  • 1 pot witte bonen
  • 1 grote ui
  • 15 gram verse tijm
  • 15 gram verse rozemarijn
  • 1 takje verse salie
  • 4 tomaten
  • zout en peper
  • 2 el olie
  • water

Notities

Bereidingswijze
  • Bak de spekreepjes en de gesnipperde ui circa 5 minuten in het hete olie
  • Doe dan de in reepjes gesneden hamlappen erbij en laat ze 5 minuten meebakken
  • Kruiden en salie fijnhakken
  • Tomaten ontvellen en in stukken snijden
  • Alles aan het mengsel toevoegen en 2 minuten meebakken
  • Peper en zout toevoegen
  • Klein beetje water toevoegen en een uurtje laten sudderen
  • Op het laatst de witte bonen erbij doen en weer op temperatuur brengen
  • Schep alles in een ovenschaal en plaats het 5 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden