Panna cotta

Panna cotta

Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur
Gang Dessert
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje
  • 250 ml volle melk
  • 250 ml ongeklopte slagroom
  • 50 gram suiker

Notities

Extra nodig
4 puddingvormpjes van 150 ml
Bereidingswijze
  • Week de gelatine in ruim koud water
  • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit
  • Breng melk, slagroom, suiker en vanillemerg aan de kook
  • Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en los hem op in het mengsel
  • Spoel de vormpjes om met koud water en schenk het panna-cottamengsel erin
  • Laat de panna cotta minstens een halve, maar het liefst een hele dag opstijven in de koelkast
  • Dompel de vormpjes voor het serveren in heet water en keer se om op een bordje
  • Lepel er eventueel saus over, ik heb gekozen voor pruimen saus
  • Garneer het met een paar blaadjes verse munt