“Pieters spek” pasta

“Pieters spek” pasta

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram tagliatelle
  • 1 vleesbouillontablet
  • 300 gram Pieters spek gevacumeerd
  • 2 eidooiers
  • versgemalen peper
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas

Notities

Bereidingswijze
  • Kook de tagliatelle met het vleesbouillontablet in het kookvocht en het Pieterspek in de vacuümverpakking erop in ca. 10 minuten zachtjes beetgaar
  • Haal het spek uit de vacuümverpakking en snij het kleiner
  • Giet de pasta af en schep het spek en de eidooiers door de warme pasta
  • Maal er peper over en bestrooi het gerecht met de Parmezaanse kaas
    ven, het laatste halfuur kan de folie eraf
Tips: Vervang de eidooiers door een scheut room en/of schep 2 eetlepels gehaklte platte peterselie of fijngehakte bosui door het gerecht