Ingrediƫnten
- 1 kilo kruimige aanrdappels
- 250 gram chorizo aan stuk
- olijfolie
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 2 courgettes
- 2 tl italiaanse kruiden
- 1 potje gegrilde rode paprika
- 2 el verse bieslook
- 4 trostomaten
- 1 sjalotje fijngesnipperd
- peper
- 1 limoen
- beetje ijsbergsla
Notities
Bereidingswijze Spaanse courgettestamppot
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken, kook de aardappels in circa 15 minuten gaar
- Giet ze af en stoom ze droog
- Verwijder indien nodig het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de chorizo in circa 10 minuten krokant
- Pel en snipper de ui en de knoflook
- Snijd de courgette in blokjes
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de italiaanse kruiden in circa 2 minuten
- Voeg de courgette toe en bak circa 6 minuten mee tot de courgette zacht is
- Pureer de aardappels en voeg de chorizo (inclusief het bak vocht) toe
- Voeg het courgette mengsel toe
- Goed doorroeren niet meer pureren
Bereidingswijze paprika-tomaten salsa
- Snijd de gegrilde paprika in blokjes
- Snijd de trostomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten
- Snijd de trostomaten daarna in kleine stukjes
- Pel en snijd het sjalotje fijn en voeg dit toe
- Voeg 1 eetlepel verse fijngesneden bieslook toe
- Voeg het sap van een limoen toe
- Meng het geheel goed door elkaar in een kom
- Voeg een beetje versgemalen peper toe
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe