Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 6 stoofpeertjes
  • 250 ml rode wijn of port
  • 100 ml water
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 laurierblad
  • 3 kruidnagels

Notities

Bereidingswijze
  • Schil de stoofpeertjes, verwijder het klokhuis en snijd ze in partjes
  • Leg de peertjes in een pan met de suiker, het kaneelstokje, laurierblad en de kruidnagels
  • Voeg de wijn toe en vul aan met water toe totdat de peren net onder staan
  • Breng de stoofpeertjes aan de kook en laat ze dan 2 tot 3 uur heel zachtjes stoven op laag vuur
  • Je ziet de peertjes vanzelf mooi roodbruin worden!