Tom Kha Kai (maaltijdsoep)

TomKhaKai
Tom Kha Kai (maaltijdsoep)
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
TomKhaKai
Tom Kha Kai (maaltijdsoep)
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Breng 1 liter water aan de kook en kook hierin de rijst in 13 minuten gaar
  • Giet de rijst af, en laat even uitdampen en roer het goed om
  • Snij ondertussen de kipfilet in blokjes, de champignons in plakjes en de lente ui in dunne ringetjes
  • Doe de kokosmelk en 175 ml water in een pan en voeg de Tom Kha paste (zit in het pak) toe
  • Roer totdat de paste is opgelost en breng het geheel aan de kook
  • Voeg de kipblokjes, ik heb ze van te voren heel even gekookt, toe en breng het geheel weer aan de kook
  • Laat de soep 2 minuten zachtjes doorkoken
  • Kook de champignons en de helft van de lente uitjes circa 2 minuten in een aparte pan en voeg ze daarna samen met de taugé toe aan de soep
  • Verwarm het geheel nog 1 minuut
  • Verdeel de rijst over 2 kommen of diepe borden en schenk de soep erover
  • Garneer met de overgebleven lente uitjes
  • Maak de soep naar smaak lekker spicy met de chilipeperolie.
  • Let op: Dit is een behoorlijke pittige olie!
  • Gebruik dus niet te veel, een paar druppels is voldoende
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Comments are closed.

Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice