Venkelstamppot

Venkelstamppot met spekjes en tomaat

Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo kruimige aardappels gehalveerd, geschild
  • 500 gram venkelknollen in stukjes, schoongemaakt
  • 200 gram magere spekreepjes
  • 4 el olijfolie
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 125 ml crème fraîche
  • 6 gedroogde tomaten op olie in reepjes

Notities

Bereidingswijze
  • Bak de spekreepjes licht krokant in een hete koekenpan en zet ze apart
  • Kook de aardappels in 20 minuten gaar
  • Verhit intussen de helft van de olie er roerbak hierin de venkel met peper en zout (5 minuten)
  • Giet de wij erbij en stoof zachtjes (5 minuten)
  • Giet de gare aardappels af en pureer ze met de rest van de olie, de kaas en de crème fraîche
  • Schep de venkel met stoofvocht en de spekreepjes erdoor
  • Garneer de stamppot met tomatenreepjes