Rode bietensoep

Rode bietensoep

Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 40 min
Gang Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 appel
  • appelmoes uit een potje
  • 300 gram rauwe of voorgekookte bieten
  • 2 grote wortels
  • verse bieslook
  • 1 liter groente bouillon
  • zure room
  • 2 sjalotjes
  • peper en zout

Notities

Bereidingswijze
  • Pak de rauwe rode bieten en schil ze stuk voor stuk
  • Snijd de rode bieten in kleine blokjes
  • Was de wortelen en schraap ze helemaal schoon, snijd de wortelen in gelijke plakjes
  • Breng een liter groentebouillon aan de kook
  • Versnipper de sjalotjes en verwijder de schil
  • Schil de appel en snijd deze in stukjes
  • De versnipperde sjalotjes, plakjes wortel, stukjes appel en blokjes rode biet mogen aan de bouillon worden toegevoegd
  • De rode bietensoep mag ongeveer 20 minuten koken
  • Proef of de ingrediënten gaar zijn en kook de soep nog iets langer als dit niet het geval blijkt te zien
  • Nu is de soep klaar om te pureren! Gebruik een staafmixer om de soep tot een egale massa te pureren. Ga net zolang door tot er een egale kleur en textuur is ontstaan
  • De soep mag je op smaak brengen met een klein beetje zout. Voeg zoveel peper en zout toe als noodzakelijk is
  • Nu is het tijd om appelmoes toe te voegen. Voeg ongeveer een half potjes appelmoes aan de soep toe of iets meer als je dat lekker vindt
  • Roer de appelmoes rustig door de rode bietensoep en laat de soep niet meer koken
  • Schenk nu de soep in kommen of borden
  • Snijd verse bieslook in gelijk stukken en strooi dit over de kommen met soep heen
  • De verse bieslook en de zure room mag je pas op het laatste aan de rode bietensoep toevoegen en niet door de soep roeren