rozebliksem2

Roze bliksem met krokante parmaham

Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 150 ml slagroom
  • 1 tl rozemarijn
  • 3 el olijfolie
  • 150 gram rode kool panklaar
  • 2 rode appels grof geraspt
  • 300 gram rode bieten in blokjes
  • 8 plakken parmaham
  • 2 el rode wijnazijn
  • 4 takjes krulpeterselie

Notities

Bereidingswijze:
  • Kook de aardappels gaar
  • Verwarm intussen de slagroom met rozemarijn op een lage stand
  • Verhit 2 el olijfolie en bak hierin de rodekool 10 minuten
  • Voeg de appel en biet toe en bak al roerend 5 minuten
  • Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan of grillpan en bak hierin de parmaham aan beide kanten krokant
  • Voeg de rode wijnazijn toe n het bietenmengsel en bak circa 3 minuten, tot de zijn verdampt is
  • Voeg de room toe aan de aardappels en stamp ze fijn
  • <li
  • Voeg het bietenmengsel toe en stamp tot er een mooie kleur ontstaat, maar niet alles helemaal roze is
  • Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de peterselie en serveer met de krokante parmaham