runderstoof

Runderstoof met bokbier en appel uit de oven

Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht Vlees, Ovenschotels
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gram runderriblappen
  • peper en zout
  • 1 el grove mosterd
  • boter
  • 2 grote uien gesnipperd
  • 3 braeburn appels of goudrenetten
  • 400 gram gele en oranje wortel schoongemaakt
  • 1 pot runderfond 380 ml
  • 600 ml bokbier
  • 1 el appelstroop
  • 2 el rietsuiker

Notities

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 150 graden
  • Snij de riblappen in blokken van 3 cm, bestrooi de stukken vlees met zout en peper en wrijf deze in met de mosterd
  • Bak de blokken in 50 gram boter om en om bruin in 10 minuten en ze daarna even apart
  • Fruit de uien in 30 gram boter en snij de ppels in wortels in blokken van 2 cm
  • Schep alles in een ovenschaal en giet het bokbier en runderfond eroverheen
  • Voeg de lepel appelstroop samen met de rietsuiker toe
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie
  • Zet deze 4 uur in het midden van de oven, het laatste halfuur kan de folie eraf
Lekker met puree met peterselie