Spinaziestamppot met Zweedse gehaktballetjes

Spinaziestamppot met Zweedse gehaktballetjes

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 25 gram boter
  • 12 zweedse gehaktballetjes
  • 900 gram aardappelpuree
  • 600 gram diepvries bladspinazie
  • 340 gram zilveruitjes
  • 3 el Maestrichter stroop
  • 1 el grove mosterd
  • 150 gram rauwkost komkommer

Notities

Bereidingswijze
  • Verhit de boter in een hapjespan en bak de balletjes in 10 minuten rondom bruin en gaar, keer regelmatig
  • Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Verhit een wok of grote koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken, laat het uitlekken in een vergiet
  • Neem ondertussen de balletjes uit de pan, maar laat het bakvet zitten
  • Houd de balletjes warm onder aluminiumfolie
  • Laat de zilveruitjes uitlekken en vang het vocht op
  • Doe de zilveruitjes, 50 ml vocht, 50 ml water en de stroop in de pan met het bakvet en breng aan de kook
  • Laat de uienjus 3 minuten op hoog voor koken
  • Meng de spinazie, moster en rauwkost door de puree en verdeel de stamppot over de borden
  • Verdeel de balletjes en de uienjus over de stamppot en serveer direct