Tiramisu

Tiramisu

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Dessert
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 vanillestokje in de lengte gehalveerd
  • 4 eidooiers
  • 100 gram poedersuiker
  • 500 gram mascarpone
  • 2 eiwitten
  • 200 ml sterke espresso
  • 40 ml sinaasappellikeur
  • 1 pak lange vingers
  • 1/2 sinaasappel schoongeboend
  • cacaopoeder

Notities

Bereidingswijze
  • Schraap het merg uit het vanillestokje
  • Klop de eidooiers met de poedersuiker tot een luchtig mengsel
  • Roer de mascarpone en het vanillemerg erdoor
  • Klop de eiwitten stijf in een brandschone )vetvrije’ kom en spatel voorzichtig door het mascarponemengsel
  • Giet de espresso en de likeur in een schaal en drenk de lange vingers er 1 voor 1 in )laat ze er niet in liggen want dan worden ze slap
  • Gooi de vloeistof die overblijft weg
  • Bedek de bodem van een schaal met de helft van de lange vingers
  • Rasp de schil van de sinaasappel erover
  • Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers en strijk het glad
  • Leg de volgende laag lange vingers er kruislings over
  • Verdeel de rest van het mascaponemengsel hierover en strijk het weer glad
  • Bestrooi het met cacaopoeder en zet ten minste 8 uur in de koelkast.