vegan_macaroni

Vegan Macaroni

Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram volkoren macaroni
  • 400 gram macaronigroenten voorgesneden
  • 140 gram tomatenpuree
  • 150 ml water
  • 175 gram vegetarisch gehakt (ik heb Veggie Chef vegetarisch gehakt gebruikt)
  • peper en zout
  • knoflookpoeder
  • italiaanse kruiden
  • nootmuskaat
  • tomatenketchup
  • ketjap manis

Notities

Bereidingswijze
  • Roerbak de macaronigroenten in wat olijfolie in een koekenpan totdat ze beetgaar zijn.
  • Voeg de tomatenpuree en het water toe aan de groenten en roer goed door, zodat er een saus ontstaat.
  • Voeg daarna naar smaak zout, peper, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en een klein beetje nootmuskaat toe.
  • Kook ondertussen de macaroni in een pan met ruim water gaar.
  • Bak in een apart pannetje het vegetarische gehakt volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg vervolgens de macaroni en het vegetarische gehakt bij de saus, en schep het geheel goed door.
  • Maak de macaroni tot slot af met een klein scheutje tomatenketchup en ketjap manis (geloof me, dit is lekker!) en schep nog eens goed door.
  • Verdeel de macaroni over 4 borden en tast toe!