Vegetarische erwtensoep
Ingrediënten
- 500 gram groene spliterwten geweld
- 3 stuks groentebouillontabletten verkruimeld
- 2 stuks grote uien gepeld en in ringen
- 2 stuks prei schoongemaakt en in halve ringen
- 1 stuks knolselderij geschild en in kleine blokjes
- 6 stuks winterpeen geschild en in kleine blokjes
- 5 stuks vastkokende aardappels geschild en in blokjes
- 3 stuks laurierblaadjes
- 3 takjes bladselderij fijngehakt
- 2 stuks vegetarische rookworst in plakjes
- 3 liter water
Notities
Bereidingswijze:
- Wel de spliterwten een nacht in water
- Spoel de spliterwten goed af tot het water helder is.
- Doe de spliterwten samen met de verkruimelde bouillontabletten en 3 liter water in een pan.
- Breng aan de kook en laat in een afgesloten pan zachtjes koken tot de spliterwten zacht zijn en uit elkaar vallen. Dit duurt circa 45 tot 90 minuten. Schep het bovendrijvende schuim af.
- Voeg de groenten en laurierblaadjes toe aan de erwten en kook nog 30 minuten zachtjes verder, of tot de groenten zacht zijn.
- Verwijder de laurierblaadjes.
- Ik vind het lekker om een deel van de de erwtensoep te pureren, zo wordt hij iets fijner van structuur maar blijven er toch nog stukjes groenten zichtbaar.
- Verwarm de vegetarische rookworst volgens de omschrijving op het pak. Snijd in plakjes en voeg samen met de bladselderij toe aan de soep.
- Breng de erwtensoep op smaak met witte peper en indien nodig met zout.