
Witlof jam met ui en appel
Ingrediƫnten
- 1 kilo witlof
- 1 appel
- 350 gram uien
- 50 ml (natuur) azijn
- 900 gram geleisuiker / confituursuiker verhouding 1 kilo suiker voor 1 kilo fruit
Notities
Bereidingswijze
Snijd de witlof in kleine stukjes
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze ook in kleine stukjes
Doe 1 eetlepel olie in een kookpan en stoof 500 gram van de fijngesneden witlof en de appelstukjes aan totdat ze zacht zijn
Voeg de azijn en de geleisuiker toe en roer goed door
Voeg de resterende witlof toe
Breng de jam aan de kook en laat deze ongeveer 20 minuten (zonder deksel op de pan) op een redelijk hoog vuur koken
Pel ondertussen de uien en snijd deze in kleine stukjes
Voeg na 20 minuten koken de uien toe
Breng de jam opnieuw aan de kook en laat deze op een redelijk hoog vuur nog 10 minuten koken
Vul de gesteriliseerde jampotten.
Gebruik een trechter en vul zo hoog mogelijk
Draai de deksel erop en zet de jampotten voor 5 minuten onderste boven op tafel en draai ze terug om
Gebruik een trechter en vul zo hoog mogelijk