Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Rode kool op grootmoeders wijze
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Gang
Bijgerechten
Porties
4
personen
Ingrediënten
1
rode kool
6
kruidnagels
2
laurierblaadjes
zout
2
jenerverbessen
1
tl
kaneelpoeder
1
el
stroop
2
el
azijn
2
cox’s orange pippin (appels)
1
el
boter
1
tl
suiker
Notities
Bereidingswijze
Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Hak de rode kool in vieren en snijd de harde stronk weg
Schaaf of snijd de kool in dunne sliertjes. Doe de rode kool in de pan
Voeg de volgende ingrediënten toe:
1,5 dl water, 2 theelepels zout, kruidnagels, laurierblaadje, jeneverbessen, kaneel, stroop en azijn
Schep door elkaar en breng aan de kook. Laat het met de deksel op de pan ongeveer 1 uur heel zachtjes koken. Schep af en toe om
Schil intussen de appels schillen en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in dunne plakken en halveer vervolgens de plakken
Schep de appelstukjes door de rode kool
Met de deksel schuin op de pan de kool nog ongeveer een half uur gaar koken en het teveel aan water laten verdampen. Af en toe omscheppen
Schep de boter door de rode kool en laat nog 5 minuten stoven
Verwijder de kruidnagels, jeneverbessen en het laurierblaadje
Breng de rode kool op smaak met zout, suiker en eventueeleen scheutje azijn