Ga terug
Salade met garnalen en sinaasappel

Salade met garnalen en sinaasappel

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram grote garnalen
  • 1 spaanse peper
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • sap van 1 limoen of ½ citroen
  • 3 sinaasappels
  • 1 bosje verse bieslook
  • 4 bladeren ijsbergsla
  • 2 el olie
  • 100 gram mager ontbijtspek in reepjes
  • zout

Notities

Bereidingswijze
  • Laat de garnalen zo nodig ontdooien. Snipper het pepertje zonder zaadjes. Rasp de gemberwortel
  • Roer het pepertje, de gemberwortel, het korianderpoeder, de kerrie en het limoen- of citroensap in een kom door elkaar en schep er de garnalen door. Laat afgedekt minstens 30 minuten intrekken
  • Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees en snijd de partjes los tussen de vliesjes. Vang het uitlopende sap op. Knip de bieslook in ringetjes
  • Verhit de wok of een koekenpan op hoog vuur en giet er de olie in. Bak het spek in een paar minuten knapperig
  • Voeg de garnalen met de marinade en het sinaasappelsap toe en laat circa 2 minuten meebakken. Breng zonodig verder op smaak met wat zout
  • Verdeel de slabladeren over de bordjes en schep er de warme garnalen op. Garneer met de partjes sinaasappel en de bieslook