Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Boerenschnitzel met huisgemaakte jachtsaus
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
1
uur
uur
10
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
10
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vlees
Porties
6
personen
Ingrediƫnten
6
schnitzels
200 gram per stuk
600
gram
sperziebonen
400
gram
wortels
750
gram
champignons
600
gram
aardappel partjes
300
gram
uien
in ringen
500
gram
gerookte spekreepjes
140
gram
tomatenpuree
2
takjes
verse tijm
125
ml
runderbouillon
250
gram
gerookte hamreepjes
250
ml
rode wijn
4
sjalotjes
1
el
bloem
1
el
suiker
Notities
Bereidingswijze
Bonen rangen en blancheren
Wortels in blokjes snijden en blancheren
De uien fruiten daarna de spekblokjes toevoegen en even meebakken
De krieltjes toevoegen
Voeg de geblancheerde bonen en wortels toe
Voeg een snufje zout toe
Voeg de voorgekookte champignons toe
Bereidingswijze van de jachtsaus
De champignons in plakjes snijden en bakken
De sjalotten in blokjes snijden
Fruit de sjalotten, spekblokjes en tijm in el boter fruiten
Voeg de tomaten puree en de bloem toe
Voeg de wijn en de bouillon toe en roer het totdat het een gladde saus is
Voeg de suiker en de champignons toe
Voeg vlak voor het opdienen er 1 eetlepel boter door
Verwijder de tijm