Ga terug
wokstamppot

Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng

Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1,5 kil kruimige aardappels geschild en in stukken
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 350 gram wokblokjes nasi/bamivlees
  • 350 gram spitskool
  • 1 blik ananas stukjes
  • 3 el seroendeng

Notities

Bereidingswijze
  • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar
  • Verhit de olie in een wok en fruit de ui 1 minuut
  • Voeg de wokblokjes toe en bak het vlees in 3 minuten al omscheppend bruin
  • Voeg de spitskool toe en bak in 5-6 minuten beetgaar
  • Laat de ananas stukjes uitlekken en vang de siroop op
  • Schep de ananasstukjes door de spitskool
  • Giet de aardappelen af en vang een kop kookvocht op
  • Stamp de aardappelen met de ananassiroop en voldoende kookvocht tot een smeuïge puree
  • Schep de puree door de spitskool in de wok
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Schep de wokstamppot op borden en bestrooi met de seroendeng