Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
45
minuten
min
Totale tijd
45
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vlees
Porties
4
personen
Ingrediënten
1,5
kil
kruimige aardappels
geschild en in stukken
2
el
olijfolie
1
rode ui
in halve ringen
350
gram
wokblokjes nasi/bamivlees
350
gram
spitskool
1
blik
ananas stukjes
3
el
seroendeng
Notities
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar
Verhit de olie in een wok en fruit de ui 1 minuut
Voeg de wokblokjes toe en bak het vlees in 3 minuten al omscheppend bruin
Voeg de spitskool toe en bak in 5-6 minuten beetgaar
Laat de ananas stukjes uitlekken en vang de siroop op
Schep de ananasstukjes door de spitskool
Giet de aardappelen af en vang een kop kookvocht op
Stamp de aardappelen met de ananassiroop en voldoende kookvocht tot een smeuïge puree
Schep de puree door de spitskool in de wok
Breng op smaak met zout en peper
Schep de wokstamppot op borden en bestrooi met de seroendeng