Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Ragout van varkensvlees
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
40
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vlees
Porties
4
personen
Ingrediënten
500
gram
varkenslapjes, varkensfiletlapjes
250
gram
champignons
250
gram
sjalotjes
1
el
olijfolie
225
gram
boter
125
ml
droge witte wijn
4
el
crème fraîche
zout en peper
fijngehakte kervel
Notities
Bereidingswijze:
Snijd het vlees in blokjes. Maak de champignons schoon en halveer ze. Pel de sjalotjes en halveer ze.
Verhit de olie in een pan of wok en braad het vlees daarin rondom aan. Neem de blokjes uit de pan en houd ze warm
Verwarm de boter in de pan. Bak daarin de sjalotjes en champignons circa 5 minuten.
Voeg de witte wijn toe en laat die op een hoog vuur tot de helft inkoken.
Zet het vuur lager. Voeg het vlees en de crème fraîche toe en laat het mengsel 15 minuten pruttelen.
Breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi de ragout met kervel en serveer.