Ga terug
spaanse courgette stamppot

Spaanse courgettestamppot met chorizo

Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1,5 kilo kruimige aanrdappels
  • 450-500 gram chorizo aan stuk
  • olijfolie
  • 2 rode paprika's
  • 2 gele paprika's
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 groene courgettes
  • 1 gele courgette
  • 2 tl italiaanse kruiden

Notities

Bereidingswijze Spaanse courgettestamppot
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken, kook de aardappels in circa 15 minuten gaar
  • Giet ze af en stoom ze droog
  • Verwijder indien nodig het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de chorizo in circa 10 minuten krokant
  • Pel en snipper de ui en de knoflook
  • Snijd de courgette in blokjes
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de italiaanse kruiden in circa 2 minuten
  • Voeg de courgette toe en bak circa 6 minuten mee tot de courgette zacht is
  • Pureer de aardappels en voeg de chorizo (inclusief het bak vocht) toe
  • Voeg het courgette mengsel toe
  • Goed doorroeren niet meer pureren