Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Spaanse courgettestamppot met chorizo
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
45
minuten
min
Bereidingstijd
1
uur
uur
Gang
Hoofdgerecht Vlees
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
1,5
kilo
kruimige aanrdappels
450-500
gram
chorizo aan stuk
olijfolie
2
rode paprika's
2
gele paprika's
1
rode ui
1
teentje
knoflook
2
groene courgettes
1
gele courgette
2
tl
italiaanse kruiden
Notities
Bereidingswijze Spaanse courgettestamppot
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken, kook de aardappels in circa 15 minuten gaar
Giet ze af en stoom ze droog
Verwijder indien nodig het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de chorizo in circa 10 minuten krokant
Pel en snipper de ui en de knoflook
Snijd de courgette in blokjes
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de italiaanse kruiden in circa 2 minuten
Voeg de courgette toe en bak circa 6 minuten mee tot de courgette zacht is
Pureer de aardappels en voeg de chorizo (inclusief het bak vocht) toe
Voeg het courgette mengsel toe
Goed doorroeren niet meer pureren