Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Roze bliksem met krokante parmaham
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
45
minuten
min
Totale tijd
45
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vlees
Porties
2
personen
Ingrediƫnten
1
kilo
kruimige aardappels
150
ml
slagroom
1
tl
rozemarijn
3
el
olijfolie
150
gram
rode kool
panklaar
2
rode appels
grof geraspt
300
gram
rode bieten
in blokjes
8
plakken
parmaham
2
el
rode wijnazijn
4
takjes
krulpeterselie
Notities
Bereidingswijze:
Kook de aardappels gaar
Verwarm intussen de slagroom met rozemarijn op een lage stand
Verhit 2 el olijfolie en bak hierin de rodekool 10 minuten
Voeg de appel en biet toe en bak al roerend 5 minuten
Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan of grillpan en bak hierin de parmaham aan beide kanten krokant
Voeg de rode wijnazijn toe n het bietenmengsel en bak circa 3 minuten, tot de zijn verdampt is
Voeg de room toe aan de aardappels en stamp ze fijn
<li
Voeg het bietenmengsel toe en stamp tot er een mooie kleur ontstaat, maar niet alles helemaal roze is
Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de peterselie en serveer met de krokante parmaham