Ga terug
vegatort

Vegetarische tortellini ovenschotel

Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Ovenschotels
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 220 gram tortellini
  • 300 gram wortel
  • 175 gram erwtjes diepvries
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 400 gram Heinz tomato blokjes
  • 1 bol mozzarella
  • chilipoeder
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 100 ml water
  • 5 gram verse basilicum

Notities

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven op 185 graden
  • Breng water aan de kook en kook de tortellini volgens de aanwijzingen van de verpakking. Spoel daarna af met koud water
  • Snipper de ui, hak de knoflook, schil de wortel en snijd deze in blokjes
  • Verhit olie in de pan en fruit de ui en knoflook aan
  • Voeg na ongeveer 2 minuten ook de blokjes wortel toe. Bak dit ongeveer 5 minuten mee en voeg dan de tomatenblokjes toe met 100 ml water
  • Breng op smaak met peper, zout en een snuf chilipoeder
  • Laat ongeveer 10 minuten op het vuur staan, voeg dan de doperwten en afgekoelde tortellini toe
  • Meng dit goed
  • Snijd de mozzarella in stukjes en scheur de basilicum fijn
  • Voeg de helft van de basilicum toe aan de pasta
  • Verdeel de pasta met saus in een ovenschaal, strooi de mozzarella eroverheen en bak ongeveer 10 minuten in de oven of tot de mozzarella gesmolten is
  • Serveer de ovenschotel met de overgebleven basilicum