Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Vegetarische tortellini ovenschotel
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
45
minuten
min
Totale tijd
45
minuten
min
Gang
Ovenschotels
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
220
gram
tortellini
300
gram
wortel
175
gram
erwtjes
diepvries
1
grote ui
4
teentjes
knoflook
400
gram
Heinz tomato blokjes
1
bol
mozzarella
chilipoeder
olijfolie
peper en zout
100
ml
water
5
gram
verse basilicum
Notities
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 185 graden
Breng water aan de kook en kook de tortellini volgens de aanwijzingen van de verpakking. Spoel daarna af met koud water
Snipper de ui, hak de knoflook, schil de wortel en snijd deze in blokjes
Verhit olie in de pan en fruit de ui en knoflook aan
Voeg na ongeveer 2 minuten ook de blokjes wortel toe. Bak dit ongeveer 5 minuten mee en voeg dan de tomatenblokjes toe met 100 ml water
Breng op smaak met peper, zout en een snuf chilipoeder
Laat ongeveer 10 minuten op het vuur staan, voeg dan de doperwten en afgekoelde tortellini toe
Meng dit goed
Snijd de mozzarella in stukjes en scheur de basilicum fijn
Voeg de helft van de basilicum toe aan de pasta
Verdeel de pasta met saus in een ovenschaal, strooi de mozzarella eroverheen en bak ongeveer 10 minuten in de oven of tot de mozzarella gesmolten is
Serveer de ovenschotel met de overgebleven basilicum