Ga terug
ovengeroosterd

Geroosterde zoete aardappel met kruidige groenten en kikkererwten

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht Vegetarisch, Ovenschotels
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 600 gram zoete aardappels geschild en in blokjes
  • 2 rode uien in partjes
  • 4 teentjes knoflook grof gehakt
  • 5 el olijfolie
  • 2 el ras el hanout of komijnpoeder (djinten)
  • 500 gram broccoli roosjes
  • 2 courgettes in blokjes
  • 200 gram kikkererwten blik, uitgelekt
  • 1 bosje peterselie grof gehakt
  • 100 gram griekse youghurt
  • chilipoeder

Notities

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Schep de aardappelblokjes met de partjes ui, knoflook, olijfolie, ras el hanout en een snufje zout om in een grote ovenschaal
  • Rooster circa 10 minuten hoog in de oven
  • Schep de broccoli, courgette en kikkererwten erdoor en bak nog 20 minuten verder in het midden van de oven tot de groenten beetgaar zijn
  • Bestrooi de groenten met de peterselie en serveer met de yoghurt
  • Bestrooi naar smaak met chilipeper