Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Farfalle met venkel & blauwe kaas
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vegetarisch
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
300
fram
farfalle
3
el
olijfolie
300
gram
uien
in ringen
2
tenen
knoflook
150
gram
blauwe kaas
Castello Creamy blue
75
ml
halvolle melk
1
potje
kappertjes
peper en zout
Notities
Bereidingswijze
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar
Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de ui 13 minuten op middelhoog vuur
Schep regelmatig om, voeg de laatste 3 minuten de knoflook toe
Snijd ondertussen de onderkant van de venkel en een stukje van de bovenkant, halveer en verwijder de kern
Snijd in reepjes
Verhit de rest van de olijfolie in een hapjespan en bak de venkel, peper en eventueel zout 8 minuten op middelhoog vuur, schep regelmatig om
Snijd ondertussen de kaas in stukjes
Voeg de melk en 2/3 van de kaas bij de gebakken venkel en laat de kaas al roerend smelten
Giet de pasta af
Meng door de venkel-kaassaus en schep 2/3 van de kappertjes en 2 eetlepels van het kappertjes vocht erdoor
Verdeel de gebakken ui, de rest van de kaas en de kappertjes erover en serveer direct