Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afrikaanse stoofpot
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vegetarisch
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
2
uien
2
teentjes
knoflook
1
pompoen
4
stengels
bleekselderij
olijfolie
1
tl
kaneelpoeder
500
ml
gezeefde tomaten
800
ml
groente bouillon
100
gram
amandelschaafsel
100
gram
dadels
zonder pit
1
bosje
koriander
400
gram
witte bonen
pot, uitgelekt
400
gram
linzen
pot, uitgelekt
zout en peper
Notities
Bereidingswijze
Pel de uien en snijd in grove stukken en pel en snijd de knoflook
Schil de pompoen en snijd de pompoen in gelijke stukken
Schil de stengels bleekselderij en snijd ze in halve maantjes
Verhit een scheutje olie in een grote pan en bak de ui, knoflook, kaneelpoeder circa 2 minuten
Voeg de pompoen toe en bak circa 5 minuten mee
Voeg de bleekselderij toe, schenk de gezeefde tomaten en de bouillon erbij en laat met deksel op de pan circa 5 minuten koken
Rooster het amandelschaafsel op een middelhoog vuur goudbruin
Halveer de dadels en pluk en hak de koriander
Voeg de witte bonen, linzen en dadels toe aan de pan met pompoen en kook het geheel 5 minuten door
Voeg het amandelschaafsel en de koriander toe en meng alles goed
Breng het gerecht op smaak met wat zout en versgemalen peper
Verdeel de Afrikaanse stoofpot over de borden en garneer met wat koriander