Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Klassieke Zwitserse Kaasfondue
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vegetarisch
Porties
4
personen
Ingrediënten
400
gram
Gruyère
geraspt
400
gram
Appenzeller
geraspt
1
el
maïzena
400
ml
droge witte wijn
2
cl
kirsch
ongeveer een borrelglaasje
1
teen
knoflook
1
tl
citroensap
peper en zout
nootmuskaat
Notities
Bereidingswijze
Wrijf de kaasfonduepan in met doorgesneden teentje knoflook
De kaas mengen met de maïzena
De kaas in de pan doen en de wijn, citroensap en kirsch erbij gieten en terwijl u roert de massa aan de kook brengen
Nog enkele minuten zachtjes laten pruttelen en op smaak brengen met versgemalen peper en een beetje geraspte nootmuskaat
Serveren met bijvoorbeeld knapperig (stok)brood, paprika, komkommer, champignons (blancheren), bleekselderij, wortel (blancheren), appel, ananas, banaan, druiven, voorgekookte krieltjes , cherry tomaatjes en augurk.