Ga terug
kaasfondue1

Klassieke Zwitserse Kaasfondue

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram Gruyère geraspt
  • 400 gram Appenzeller geraspt
  • 1 el maïzena
  • 400 ml droge witte wijn
  • 2 cl kirsch ongeveer een borrelglaasje
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl citroensap
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Notities

Bereidingswijze
  • Wrijf de kaasfonduepan in met doorgesneden teentje knoflook
  • De kaas mengen met de maïzena
  • De kaas in de pan doen en de wijn, citroensap en kirsch erbij gieten en terwijl u roert de massa aan de kook brengen
  • Nog enkele minuten zachtjes laten pruttelen en op smaak brengen met versgemalen peper en een beetje geraspte nootmuskaat
  • Serveren met bijvoorbeeld knapperig (stok)brood, paprika, komkommer, champignons (blancheren), bleekselderij, wortel (blancheren), appel, ananas, banaan, druiven, voorgekookte krieltjes , cherry tomaatjes en augurk.