Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Mosselen uit de oven
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vis, Ovenschotels
Porties
2
personen
Ingrediënten
2
kilo
mosselen
125
ml
droge witte wijn
2
el
olijfolie
2
tenen
knoflook
geperst
1
venkel
in reepjes
200
gram
kerstomaatjes
3-4
takjes
rozemarijn
125
gram
gerookte spekreepjes
ovenschaal
inhoud 2-2,5 liter
aluminiumfolie
Notities
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 ºC
Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg
Leg de mosselen in de ovenschaal. Schenk er de wijn bij
Verhit in een koekenpan de olijfolie
Fruit de knoflook
Schep de venkelreepjes erdoor en bak ze in 4 minuten knapperig gaar
Bak voor extra hartige mosselen met de venkelreepjes 125 g gerookte spekreepjes mee
Schep er de tomaatjes en de rozemarijn door en bak nog 1 minuut
Schep de groenten op de mosselen
Dek de schaal losjes (de mosselschelpen hebben ruimte nodig om te openen) af met aluminiumfolie
Stoom de mosselen in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten gaar, tot alle schelpen open staan.
Zet de schaal op tafel en serveer er royaal brood, dipsausjes en een salade bij