Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Moules marinières
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vis
Porties
2
personen
Ingrediënten
2
kilo
mosselen
2
uien
gesnipperd
3
sjalotjes
gesnipperd
2
el
peterselie
fijngehakt
1,5
dl
water
1,5
dl
droge witte wijn
4
el
slagroom
zout en peper
Notities
Bereidingswijze
Borstel de mosselen goed schoon onder de koude kraan, verwijder de baarden en gooi de beschadigde exemplaren weg
Doe de uien, sjalotjes, peterselie, water en wijn of bouillon in een grote braadpan met stevige bodem en kook de uien en sjalotjes in 10 minuten zacht
Voeg de mosselen toe, dek de pan af en kook de mosselen 5 minuten of tot ze opengaan
Zet een vergiet op een diepe kom, giet de mosselen daarin af en bewaar het kookvocht
Gooi de dicht gebleven mosselen weg
Giet het kookvocht terug in de pan en laat het 5 minuten inkoken tot de helft van het volume
Haal de pan van het vuur en roer de slagroom erdoor
Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper
Zet de pan weer terug op het vuur en verhit de saus, zonder hem te laten koken
Verdeel de mosselen over de borden, schenk de saus erover en bestrooi ze met peterselie