Schil de aardappels en snijd ze in middelgrote blokjes. Zet ze in een pan met ruim voldoende water en kook de aardappelen in ongeveer 25 minuten gaar
Snijd ondertussen reepjes van de spitskool en was deze goed
Verhit in een hapjespan (of een andere pan met deksel) een beetje boter en fruit hierin het gesnipperde uitje
Voeg de spitskool en de gehakte knoflook aan de ui toe wanneer deze glazig is geworden
Roer even goed door en bak nog een paar minuten mee tot de knoflook zijn werk begint te doen
Verkruimel het halve bouillonblokje boven de spitskool, voeg drie eetlepels water toe en roer nogmaals door
Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de spitskool ongeveer 10 minuten stoven. Zorg ervoor dat de kool zacht wordt maar toch een bite houdt
Giet de gaargekookte aardappels af en voeg er een klontje boter en naar wens wat warme jus aan toe
Stamp de aardappels fijn tot een puree
Wanneer de spitskool zacht is geworden voeg je de mosterd, ketjap en het kerriepoeder toe
Bak nog even drie minuten mee
Roer de op smaak gebrachte spitskool door de aardappelpuree
Lekker! Het fijne van deze stamppot is dat je er werkelijk alles bij kunt serveren wat vlees betreft
Ik maakte er rundervinken bij wat erg goed smaakte