Ga terug

Boeuf Bourguignon

Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1,5 kilo riblappen of sukadelappen in grove stukken
  • zout en peper
  • 500 gram gerookte spek blokjes
  • 4 winterpenen in plakjes
  • 1 potje zilveruitjes zoet zuur
  • 2-4 el olijfolie
  • 250 ml rode wijn Bourgogne
  • 500 ml runderbouillon
  • 4 stengels bleekselderij
  • 8 gram verse tijm
  • 4 laurierblaadjes
  • 50 gram roomboter
  • 500 gram kastanje champignons
  • 6-8 sjalotjes
  • 600 gram krieltjes

Notities

Bereidingswijze
  • Haal de schil van de sjalotjes en snijd ze in kwarten
  • Maak de winterpenen schoon en snijd ze in plakjes.
  • Maak de bleekselderij schoon en snijd ze in dunne ringen.
  • Maak de champignons schoon en halveer grote in tweeën.
  • Snijd de runderriblappen in stukken van ca. 2 centimeter. Bestrooi royaal met peper en zout.
  • Smelt een klontje boter in een stoofpan, voeg een scheutje olijfolie toe en bak de stukken vlees in een enkele laag rondom bruin. Haal uit ze de pan.
  • Voeg eventueel nog wat olijfolie toe en bak de bleekselderij, wortel, champignons en sjalotjes in 3 tot 4 minuten rondom bruin.
  • Voeg de spekblokjes toe en bak nog 3 tot 4 minuten mee.
  • Doe het vlees terug in de pan en blus af met de rode wijn.
  • Schenk de bouillon erbij en steek de tijm en laurier ertussen.
  • Breng zachtjes terug aan de kook, zet op laag vuur en stoof 2,5 tot 3 uur, tot het vlees helemaal zacht en gaar is.
  • Voeg nu de voorgekookte krieltjes toe.